Bara lite nya bilder...

Dagarna flyger iväg och vår lilla Molly växer så det knakar! Har igentligen inte så mkt nytt att skriva om..för här hemma kretsar livet just nu mest kring blöjbyten o matning :-) Men några nya bilder lägger vi ändå ut för er som följer oss o vår lilla prinsessa! :-)


Molly i sitt fina babygym! Den lila fågeln har blivit storfavorit! :-)


Även i babysittern finns en favorit..den gula kycklingen! :-) För inte länge sedan så kunnde lilla M inte focusera med blicken, men nu är den stadig och utforskande! Så roligt att se sin lilla docka utvecklas så!


Häromdagen var Mollys moster Gabriella på besök för fösta gången. Hon kunnde inte komma med och träffa Molly när mormor Lena, morfar Janne, moster Alexandra o gammelfaster Eva var här..för då låg stackars Gabriella hemma med nån form av kräksjuka/förkylning...så hon fick tyvärr vänta lite med att besöka sin systerdotter...o när hon väl kom på besök så bara sov lilla Molly...  Men snart ses ni igen! :-)


I fredags gav sig mamma Camilla ut på sitt första egna äventyr sedan Molly föddes. Eftersom det fanns en flaska mjölk utpumpad vågade sig Camilla till 421 köpcentrum i Sisjön för lite shopping till lillan :-) Men undertiden Camilla shoppade gav sig Fredrik på bärsjalen...........o så här går det när man tolkar instruktionerna som man vill...jaja, allt hade gått bra iaf ;-)


Så här fin är man i nya overallen som mamma Camilla köpte på sin shoppingtur! Storlek 50, den vi hade sen innan i storlek 56 får två stycken Mollysar plats i!! ;-)


När man har en så tjock o go overall måste man få en go promenad i det fina vinterlandskapet.. Lillan sov hela promenaden...härligt med lite frisk luft när man har det så gott o varmt i vagnen! :-)


Mys sovmorgon! :-) Zzzzzz.....


Så här mysigt har far o dotter det ibland! Men hör verkligen matning o alkohol ihop????!!!? Ajabajja! ;-P Jaja, det är inte lätt när man är utmattad av att ha fött barn......... ;-)

Uppdaterar med nya bilder när tillfälle ges! Hoppas helgen varit god!

Nordreviken & storasystrar


Nu har vi varit dåliga på att uppdatera bloggen i flera dagar! Det går så när man har en liten bebis i familjen som tar 100% av ens tid! :-) Hoppas ni fortsätter titta in ibland trots allt!

Här kommer iaf bilder ifrån fortsättningen på vår Söndag!



Bild ifrån promenaden till Nordreviken "vår vik", där vi gifte oss.



Lillasyster Molly i knät på sin stolta storasyster Matilda! :-)


Lillasyster Molly i knät på sin stolta storasyster Amanda! :-)

Nu är klockan snart 02.00 och mamma Camilla hoppas att en nyäten liten M snart vill somna om! *gäsp*

Söndagsfika



Idag var det söndagsfika. Mormor, morfar, moster och "gammelfaster" Eva kom och hälsade på . Molly fick jättefina jeanssnickarbyxor av Eva, inköpta på Petite Patapon. Tack så mycket!



Molly ligger gott i stolta moster Alexandras famn, mormor Lena kan inte se sig mätt på lillan......



En glad "gammelfaster" Eva gullar med underverket...........

Nu skall Fredrik, Camilla, Magnum och Molly ta en skön promenad ner till "våran" vik, Nordreviken (där vi gifte oss).

Ikväll kl 8 kommer storasystrarna Amanda och Matilda åter hem, är förväntansfulla att få träffa lillasyster för första gången.....

Födelseannons i Göteborgsposten!

Idag, på alla hjärtans dag, har vi inne en födelseannons på vårt lilla hjärta i tidningen Göteborgsposten!
Mamma o pappa älskar dig Molly!





Hoppas ni får en fin alla hjärtans dag! :-)

Premiärtur med barnvagnen!

När Fredrik kom hem ifrån jobbet idag klättrade Camilla nästan på väggarna. Så vi tog vår första tur med barnvagnen! Promenerade i ca: 35 min. Det spännde lite i Camillas sår (som i princip är färdigläkt på ytan) men gjorde nog bara gott att få igång blodcirkulationen.

Däremot har den nyblivna mamman samlat på sig en hel del vatten i fötterna sen amningen kom igång, så det fick bli Fredriks skor på fötterna.......................

Molly var väl inpackad i overall, mössa, vantar o åkpåse och sov så gott under hela promenaden.






Nu skall vi mysa lite med vår älskade lilla dotter och laga lasagne.. Fredrik har redan korkat upp fredagsölen, nu är det äntligen helg! :-)

Hemma!!!!

I tisdags blev det hemgång för Camilla och Molly från Varbergs BB. SKÖNT....!!



Molly klädd för hemfärd. Åkoverallen är storlek 56, men den är gigantisk på våran lilla prinsessa.....



Första amningen hemma är avslutad..... Magnum blev lite sotis och ville också vara med i händelsernas centrum.....



Så här gott sover man i sin babysitter under tiden mamma Camilla tar en dusch.........

I tisdags var Mollys farmor och farfar på besök och kom med en fin bukett rosa tulpaner och en flaska rosa "bubbel" som skall avnjutas med släkten vid lämpligt tillfälle.

Idag kom Mollys mormor, morfar och yngsta moster på en liten fika. Alla tre var alldeles till sig av lycka över första barnbarnet. Med sig hade dom en hel kasse med presenter i form av fina klädesplagg. Mormor tog även med sig gamla fotoalbum från när Camilla var bebis så vi kan jämföra och se om Molly är lik henne. Mollys äldsta moster kunde tyvärr inte komma idag på grund av den elaka influensan....

Molly sover nu gott i sin spjälsäng och de lyckliga, trötta och hungriga föräldrarna skall ta sig en nattmacka innan läggdags. Fredrik kommer som vanligt sova som en gris, medans världens bästa mamma Camilla tar nattpasset med amning och bajsblöjsbyte.......

Snart stundar helgen och då har Fredrik lovat att ta nattpasset............




Snart hemgång....

Imorgon blir det hemgång är det tänkt. SKÖNT!!!! Klamrarna på Camilla efter snittet skall tas efter 6 dar, vilket blir imorgon tisdag. Sen vill läkaren titta på såret och förmodligen klämma lite på Camillas mage. Om allt ser bra ut så planerar vi hemgång vid 14-tiden. Camilla känner sig instängd...... inte så konstigt, har varit på samma rum i 5 dagar och inte varit ute i fria luften på hela tiden.



Mollys pyjamas talar väl för sig själv...... :)


Ingen mer solning....!



I natt var en väldigt jobbig natt för Camilla (och Molly). Strax efter att Fredrik åkte igår kväll bestämde sig Molly för att hon skulle börja "krångla" lite. Hon ville inte ligga kvar i kuvösen så barnmorskorna bar in henne till Camilla på rummet för tuttning. Det tuttades och bajsades precis hela natten, säkert 20 bajsningar. Barnmorskorna hade knappt sett nåt sånt litet knyte bajsa så mycket och ofta och kallade henne en riktig "bajjamaja". Vi kan väl säga att det var ingen utsövd Camilla som Fredrik träffade i morse kl 8.... stackare..... Men Camilla fick vilat lite under dagen när Molly sov.

Solningen avbröts på morgonen när Fredrik kom, efter att vi fick ätit frukost och Camilla skulle få vila . Fredrik vankade runt med Molly så att hon skulle somna och hon fick sova i tre timmar. Sen blev det ammning och efter det togs ett nytt blodprov för att se om bilirubinvärdet minskat. Efter två timmar kom svaret: 232 mikromol/l. YES, klart under gränsen så ingen mer solning behövs och inte heller något mer blodprov.

På dagarna ha Molly fått in bra rutiner, ammar och sen sover och vaknar själv efter 2-3 timmar, bajsar och sen amma igen. Hoppas bara att hon kan få in lite rutiner på nätterna också så att Camilla kan få vila lite i natt.

Molly äter bra och har snart kommit upp i födelsevikten igen...... vägde som minst 2770 g.


Gulsot.....

Nyss hemkommen efter dagens vistelse på Varbergs sjukhus.

Natten var ganska jobbig för Camilla, Molly ville äta ganska ofta och därmed både bajsades och spyddes det en hel del.... Camilla fick inte så mycket sömn på natten men fick slumrat en liten stund på förmiddagen när Fredrik var där.

Idag togs även ett nytt test av bilirubinvärdet (som jag nu lärt mig att det heter så....) på Molly som visade sig ha stigit lite från igår. Igår låg det på 276 mikromol/l och idag på 325. Gränsvärdet går vid 350 för att få ljusbehandling, så egentligen var det ingen fara. Men i och med att det hade ökat beslöts att mota Olle i grind och ändå köra en 24-timmars ljusbehandling. Detta är inget konstigt, utan man kan helt enkelt säga att Molly får sin första solsemester redan vid 3 dagars ålder.... Hon kommer ligga i en tempererad balja (37 grader) som belyser kroppen med UV-ljus, sen tas ett nytt test för att som om värdet har sjunkit.
Fredrik och Camilla har suttit i en soffa sedan kl 14.30 och vakat över henne....



I väntan på provresultatet........



Här sover jag, varmt och skönt...... Ögonbindeln är för att skydda, UV-lamporna sitter 70 cm ovanför henne och lyser ganska starkt. Det blågröna som lyser under Molly är en värmedyna som håller konstant 37 grader. Med jämna mellanrum kontrolleras Mollys temp med en termometer i armhålan.

Ammning och bajsning fungerar utmärkt ni iallafall, sista gången Molly tuttade fick hon i sig 50 ml bröstmjölk (hon vägdes före och efter), det kom nog ut lika mycket i och för sig precis samtidigt. Konsistensen har nu övergått från svart och segt till ljusbrunt och löst samt luktar inte nyponros.....

Vi håller tummarna för att b-värdet går ner till imorgon!

Kram, kram.....


Mera Molly.......



Våran lilla sötnos.......

Vi fick ett familjerum igår torsdag kl 15.00, så Fredrik, Camilla och Molly kunde sova tillsammans hela natten. Natten gick bra, trots att amningen inte hade kommit igång. Molly sov lite hos mamma, sedan i sin korgvagn och sist på morgonen jämte pappa.

Framåt eftermiddagen togs ett PKU-test som har skickats iväg samt att det även togs ett blodprov pga av att Molly var lite gul (har något jättefint medicinskt namn som jag inte kommer ihåg.....). Provsvaret var dock bra så hon slapp ligga under en sollampa i 24 timmar.... puh....

Amningen började äntligen fungera vid 16-tiden och Molly åt med god aptit. Sedan sov hon som en stock fram till kl 19, då det var dags för en ny tuttning. Denna gång fick hon suga på båda brösten, men det blev nog lite för mycket för hon lyckades åstadkomma sin första kräckla.....på hela sig + Camillas sjukhuslinne.

Tyvärr får man bara ha familjerummet i 24 timmar så kl 15 kom dom och rullade ut Fredriks säng igen. Som tur var fick Camilla stanna kvar i rummet, enkelrum nr 7 med TV......jätteskönt att sova utan en annan mamma med barn på rummet!

Fredrik åkte hem vid 22 men kommer vara på plats imorgon kl 8.00. Kl 8.30 skall Molly till barnläkaren som vill titta på henne. Lägger även in några andra bilder på underverket....!





Vink, vink!!!!

På återseende....!

Välkommen Molly!!!!!





Varbergs sjukhus, förlossningsrum nr 1 kl 09.31. En förväntansfull och nervös Camilla......



Dr Antonsson.......



Kl 11.53 onsdagen den 4:e februari 2009 tittar Molly ut!!!!!  Vi ÄLSKAR dig!!!



Dr Antonsson klipper resterande snutt navelsträng.



Världens finaste Molly i stolta pappa Fredriks famn iförd världens fulaste sjukhusmössa.......



Lilla Molly på stolta, trötta och glada mamma Camillas bröst. "Tuttar" för första gången... Klockan är 15.31......



Nu har vi kommit upp och varit på BB en liten stund, klockan är nu 19.31. Så här söt är man.....

Mollys vikt: 2975 g
Längd: 47 cm
Huvud: 34 cm



Ligger och sover i sin lilla korg....... och har fått på sig sina egna kläder istället för landstingets fina blågröna....

Tyvärr fick vi inget familjerum idag, det var en liten babyboom just idag så det fanns ingen plats för Fredrik att sova över. Men vi står först på kö så förhoppningsvis kanske alla tre kan sova där imorgon natt. Fredrik åker tillbaka på torsdag morgon kl 07.30. Uppdatering följer när tillfälle ges. Skall tilläggas att alla mår jättebra!!!!

* LYCKLIGA *

RSS 2.0