Gulsot.....

Nyss hemkommen efter dagens vistelse på Varbergs sjukhus.

Natten var ganska jobbig för Camilla, Molly ville äta ganska ofta och därmed både bajsades och spyddes det en hel del.... Camilla fick inte så mycket sömn på natten men fick slumrat en liten stund på förmiddagen när Fredrik var där.

Idag togs även ett nytt test av bilirubinvärdet (som jag nu lärt mig att det heter så....) på Molly som visade sig ha stigit lite från igår. Igår låg det på 276 mikromol/l och idag på 325. Gränsvärdet går vid 350 för att få ljusbehandling, så egentligen var det ingen fara. Men i och med att det hade ökat beslöts att mota Olle i grind och ändå köra en 24-timmars ljusbehandling. Detta är inget konstigt, utan man kan helt enkelt säga att Molly får sin första solsemester redan vid 3 dagars ålder.... Hon kommer ligga i en tempererad balja (37 grader) som belyser kroppen med UV-ljus, sen tas ett nytt test för att som om värdet har sjunkit.
Fredrik och Camilla har suttit i en soffa sedan kl 14.30 och vakat över henne....



I väntan på provresultatet........



Här sover jag, varmt och skönt...... Ögonbindeln är för att skydda, UV-lamporna sitter 70 cm ovanför henne och lyser ganska starkt. Det blågröna som lyser under Molly är en värmedyna som håller konstant 37 grader. Med jämna mellanrum kontrolleras Mollys temp med en termometer i armhålan.

Ammning och bajsning fungerar utmärkt ni iallafall, sista gången Molly tuttade fick hon i sig 50 ml bröstmjölk (hon vägdes före och efter), det kom nog ut lika mycket i och för sig precis samtidigt. Konsistensen har nu övergått från svart och segt till ljusbrunt och löst samt luktar inte nyponros.....

Vi håller tummarna för att b-värdet går ner till imorgon!

Kram, kram.....


Kommentarer
Postat av: Lena

Vilken liten docka Ni har fått, oj vad jag längtar att få hålla om henne när jag ser på bilderna.

Allt kommer att bli bra och Molly ser ut att ha det så skönt i värmen, och jag skulle gärna vilja ligga bredvid henne och bara lukta och snossa på henne.

Kram o puss Molly från din mormor som bara längtar.

2009-02-08 @ 08:05:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0